Viili je finský fermentovaný (kvašený) mléčný výrobek, který si snadno připravíte doma z čerstvého nebo sušeného startéru. A tady se dozvíte, jak na to.
Včelí úly
Ať už jim říkáte včelí úly nebo vosí hnízda, jde o jeden z nejtypičtějších druhů českého cukroví. A já se s vámi chci podělit o náš recept na ty nejlepší včelí úly, kterým se u nás říká jednoduše „úlky“.
Domácí trdelník
Pojďte si se mnou upéct ten nejlepší domácí trdelník!
Focaccia jako makové pole
Znáte takzvaný focaccia art? Mě teď hodně baví a je to vlastně hrozně jednoduché. Prostě uděláte focacciu a nazdobíte ji tak, aby vypadala jako obraz. V tomhle receptu vám ukážu, jak udělat focacciu, která vypadá jako makové pole.
Makovo-tvarohový koláč (i verze bez mouky a bez lepku)
Makovo-tvarohový koláč je nenáročný zákusek, který si navíc snadno upečete i jako variantu bez mouky a případně bez lepku. V receptu vám navrhnu také pár dalších alternativ.
Česneková polévka v chlebu
Česneková polévka je skvělé jídlo v chladných dnech podzimu a zimy. Když česnečku navíc podáváte v chlebu, úspěch je zaručen!