Pokud máte rádi Bubble Tea a chcete si doma vyrobit podstatně zdravější variantu, mám tu dnes recept přímo pro vás!
Ochutnali jste někdy kupovaný Bubble Tea? Já ano a fanoušek rozhodně nejsem. Řekla jsem si, že to jde určitě i lépe a světe div se, jde to! A dokonce i o dost zdravěji.
Co je Bubble Tea?
Bubble Tea („bublinkový čaj“) je ovocný nebo mléčný nápoj – v obchodech hodně sladký – jehož nejzajímavější přísadou jsou kuličky tapioky, které v něm plavou a při pití vám brčkem občas nějaká vklouzne do úst. Běžně si vybíráte příchuť nápoje a jinou příchuť kuliček.
Co potřebujete na domácí výrobu
- tapiokové perly – lepší jsou ty velké, které se u nás trochu hůř shání. Já běžně vařím z malých.
- voda
- slámky/brčka – pokud používáte větší perly, budete potřebovat široké slámky, na malé perly psotačí běžné slámky.
- hlavní nápoj: čaj, džus, sirup
- přísady na dochucení a obarvení perel, např. ovocný čaj, med…
- případně něco na dochucení: živočišné nebo rostlinné mléko
Jak si doma připravit Bubble Tea
Připravte si hlavní nápoj a dejte ho vychladit.
Do rendlíku odměřte požadované množství perel a přidejte 6x tolik vody. Vařte za mírného bublání a občas promíchejte. V návodu perel najdete, jak dlouho se mají vařit, u malých perel je to většinou 5 minut, ale hlavní je to, aby se z bílých perel staly čiré perly.
Takhle by měly perly po uvaření vypadat.
Uvařené perly dejte do síta a propláchněte vodou. Po uvaření, i pokud je nepřevaříte, se může zdát, že se perly spojily. Pokud jste je ale nevařili příliš dlouho, po propláchnutí uvidíte jednotlivé kuličky.
Připravte si směs, kterou chcete perly ochutit a obarvit. Může jít například o jahodový čaj pro červenou barvu a v něm rozmícháte med pro oslazení. Směs zahřejte a vložte do ní alespoň na 10 minut perly v sítu (nevařte!).
Ochucené perly dejte do sklenice.
Nalijte hlavní nápoj, můžete přidat mléko, led, nebo třeba domácí Ginger Bug, který vašemu Bubble Tea dá bublinky.