Před pár lety jsem na naši rodinnou halloweenskou oslavu připravila Dětskou nožku jako předkrm. Měla velký úspěch, a tak ji od té doby dělám. Letos jsem se rozhodla pro změnu, a tak vznikla tahle lidská ruka, která je už spíš pořádná sváča než předkrm, uvnitř je ruka přecejen o dost jiná než noha, na pohled je však stejně odpudivá 😉
Základem téhle ruky je moje Cuketová roláda, kterou však pro tenhle účel dělám jen z poloviny přísad a s jinou náplní.
Table of Contents
Lidská ruka – halloweenská sváča
Co budete potřebovat
Na paži:
- 300 g cukety (oloupat a zbyvit semínek)
- 33 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 PL kysané smetany nebo bílého jogurtu
- 50 g pomazánkového másla
- 1 stroužek česneku
- 50g pečeného kečupu (nebo jiného kečupu)
- případně také: muškátový oříšek, sušená petrželová nať
Na ruku:
- asi 200 g paštiky
Na obalení:
- 200 g šunky serrano, švarcvaldské šunky nebo jiné podobně vypadající
Jak na to
Upéct roládu.
Recept na perfektní letní cuketovou roládu najdete tady. Teď ale budeme péct jen z poloviny přísad a obměníme náplň.
Cukety nastrouhejte na jemném struhadle. Osolte a nechte 20 minut odstát. Cukety pustí vodu, tu slijte.
Přidejte vejce, smetanu, mouku a špetku pepře a pořádně promíchejte.
Na plech nebo menší pekáč položte pečicí papír a na něj rovnoměrně rozetřete cuketové těsto.
Pečte 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Potom nechte kompletně vychladnout.
Smíchejte sýr s prolisovaným česnekem a potřete jím těsto. Na těsto dejte sušenou nebo čerstvou petrželovou nať a trochu muškátového květu, pokud chcete.
Na vrstvu pomazánkového másla rozetřete vrstvu pečeného kečupu.
Pomocí pečicího papíru roládu zabalte směrem k okraji bez rajčat. Takhle vypadá zabalená cuketová roláda.
Soládu zabalte do papíru a potravinové fólie a dejte alespoň na dvě hodiny do ledničky.
Potom přesuňte roládu na tác, na kterém ho budete servírovat.
Udělat ruku
Po kouscích přikládejte paštiku k jednomu konci rolády a postupně tvarujte do tvaru ruky (doporučuji mít rukavice, jinak si budete muset ruce neustále otírat), pomůže i jídelní nůž. Nezapomeňte vytvarovat klouby. Přikládejte vlastní ruku pro srovnání.
Zabalit do „masa“
Aby ruka vypadala realisticky, jako by ji zrovna někdo stáhl z kůže, musíme ji obalit do šunky. Trhejte šunku na malé kousky (nekrájet nožem) a přikládejte je od konečků prstů. Nožem kousky podsuňte pod okraje.
Pečlivě vše pokryjte a je dobré, když se kousky alespoň trochu překrývají.
Dokončit
Take a napkin and clean the serving tray around the hand. There might be smudges of pate or fat from the ham. Decorate with garnish. And enjoy the look on everyone’s face!