Hlavní chody Recepty

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je česká klasika nejen k pivu. Tady je můj recept.

hermelín

Hermelín je sýr, který v zahraničí najdete pod názvem Camembert, a i tak to není stoprocentně to samé (liší se vyzrálostí). U nás se hermelín připravuje také například na grilu, ale asi nejznámějším receptem je nakládaný hermelín.

hermelín

Koukněte taky na mé další Slané recepty.

hermelín

Co budete potřebovat

  • 7 hermelínů
  • 12 stroužků česneku, prolisovaných
  • 2 cibule
  • mletá paprika – sladká nebo ostrá podle chuti
  • pár čerstvých nebo sušených chilli papriček
  • 2 litry oleje (typicky řepkový nebo slunečnicový, ale někdo nakládá do olivového)
  • bobkové listy
  • černý pepř celý
  • kořčicová semínka
  • nové koření
  • velká sklenice s víčkem (asi 3l a víc)

Nakládaný hermelín – recept

Každý hermelín rozkrojte podélně napůl.

Z každého hermelínu necháte jednu půlku bez náplně a budete vrsvit na tu druhou. Nejdříve naneste vrstvu prolisovaného česneku.

Cibuli nakrájejte na kolečka a ta položte jako další vrstvu.

Poprašte mletou paprikou.

hermelín

Nahoru položte chilli papričky, celé nebo nakrájené.

hermelín

Vše přiklopte druhou půlkou hermelínu.

hermelín

Položte jeden sýr na dno sklenice a další dva sýry tak, aby stály bokem na dně a spodní nebo vrchní stranou se opíraly o stěnu sklenice. Do sklenice přidejte bobkový list, pár kuliček černého pepře, nového koření a hořčice.

hermelín

Sýry zalijte olejem.

hermelín

Dejte do sklenice další čtyři sýry.

hermelín

Přidejte další koření a také chilli papričky. Sýry zalijte tak, aby byly ponořené. Sklenici zakryjte víčkem a nechte sýry naložené v chladu alespoň 2 týdny

Serving nakládaný hermelín

hermelín

Já nechávám nakládaný hermelín stát alespoň 2 týdny, někdy ale i 4. To už je ale doba, kdy se pak hermelín po nabrání snadno rozpadá, takže doporučuji spíš ty dva týdny. Podávejte s chlebem nebo samotné.

 

 

 

 

Mohlo by se vám také líbit...