O Vánocích a na Silvestra připravujeme tenhle úžasný likér, o kterém jsem přesvědčená, že přispívá k všeobecné pohodě. Není to vaječňák, je daleko lepší, takže pozor pozor, recept na nejlepší vánoční likér je tu!
Jak na domácí Salko
Všichni ho známe a mnozí milujeme. Jako děti jsme ho cucali rovnou z tubiček, jako dospělí lidé s úctou ke svým zubům a váze už ho spíš dávkujeme do cukroví. Salko neboli slazené kondenzované mléko má v kuchyni spoustu využití a dá se docela snadno vyrobit i doma. A právě proto jsem pro vás sepsala, …
Povidlové knedlíky s mákem
Povidlové knedlíky nebo také pěry jsou jídlo, které nám připravovala babička a na které moc ráda vzpomínám (a občas ho i uvařím). Babička nám dělávala plnou obří mísu a my jsme s bratrem soutěžili, kdo jich sní víc. [adinserter block=“1″] Je to také to žrádélko, co pohladí po duši, jsou nadýchané a tak akorát sladké.
Lískooříšková pomazánka (Domácí Nutella, také paleo)
Jestli něco v pusách svých dětí vážně nevidím ráda, jsou to takové ty různé oříškovo-čokoládové pomazánky, které v sobě mají minimum oříšků, ale zato spoustu cukru a aromat. Naštěstí se k nim naše omladina dostane jen výjimečně, ale vzhledem k tomu, že jde o jejich oblíbenou přísadu do palačinek, rozhodla jsem se vytvořit zdravou variantu. Tohle …
Gumoví medvídci
Příchod podzimu je – zvlášť pokud máte doma školkové děti – obdobím kašlů, smrkání atakdále. U nás se proti bacilům chráníme tak, že se v létě dopujeme vitamíny z vlastního ovoce a v září v tom pokračujeme. Jakmile dojde vlastní ovoce, přijdou na řadu pomeranče a vůbec všechno, co nám dodá pořádnou dávku céčka. Občas …
Pěna je věda
Pěna je úžasný kulinářský vynález. Může být tradiční i moderní, může sloužit jako ozdoba a zároveň chutnat skvěle. Můžete si pohrát s její barvou, hustotou, texturou a napěněností. Existují různé přísady, které dávají pěnám různé vlastnosti, já bych vám ráda ukázala pár základních pěn a jak je připravit s vybavením a přísadami, které máte doma …