Někdy, když se přiblíží svátek svatého Valentýna a já vidím všude okolo miliony srdíček, čokolády, bonboniér a růžové barvy, mám chuť si z toho šílenství trochu vystřelit. A někdy si opravdu vystřelím. Za loňský Valentýnský dort jsem to od některých slabších povah pěkně schytala, ale já se samozřejmě nenechám odradit a letošní valentýnský dort je …
Jedlé sklo – recept a návod
Jedlé sklo je skvělá efektní dekorace dortů i jiných cukrovinek. S mým návodem si ho připravíte úplně jednoduše doma.
Temperovaná čokoláda – Jak na ni
Temperovaná čokoláda se používá především na polevy. Je lesklá a hladká, láme se s krásným křupnutím a rozpouští se v ústech. Temperovat čokoládu můžete i v pohodlí domova a tady a teď se dozvíte, jak na to.
Vánoční likér Pohoda
O Vánocích a na Silvestra připravujeme tenhle úžasný likér, o kterém jsem přesvědčená, že přispívá k všeobecné pohodě. Není to vaječňák, je daleko lepší, takže pozor pozor, recept na nejlepší vánoční likér je tu!
Huňatý králíček – jednoduchý narozeninový dort
„Maminko, chtěla bych králíčkový dort,“ znělo přání milostpaní. A protože šlo o narozeniny, rozhodla jsem se vyhovět. Nakreslila jsem si předlohu, naplánovala vnitřek dortu a následovalo jedno selhání za druhým. Nebudu to natahovat, z původního promyšleného plánu nevyšlo téměř nic a já jsem musela narychlo vymyslet nový. A tak vznikl jednoduchý narozeninový dort – huňatý …
Jak na perfektní máslový krém
Máslový krém může pozvednout dort do nečekaných výšin, ale může ho také shodit. Měl by být vždycky lehký a rozplývat se na jazyku, takže pojďme na to, protože čas od času ho použiju i já a v jednom z příštích návodů bude potřeba.