Pěna je úžasný kulinářský vynález. Může být tradiční i moderní, může sloužit jako ozdoba a zároveň chutnat skvěle. Můžete si pohrát s její barvou, hustotou, texturou a napěněností. Existují různé přísady, které dávají pěnám různé vlastnosti, já bych vám ráda ukázala pár základních pěn a jak je připravit s vybavením a přísadami, které máte doma …
Jedlé duhové kelímky
S nadcházejícím Dnem dětí jsem chtěla vymyslet něco zábavného a barevného. Myslím, že se mi to povedlo, dětem přišlo nanejvýš zábavné, že poté, co se z kelímku napijí, ho můžou nacpat do pusy.
Kakaovo-banánové řezy s tvarohem
Zdravé řezy bez mouky! Tuhle sladkou svačinku si zamilujete (aspoň myslím).
Obří růže – dort
Na každé narozeniny holek si na sebe ušiju nějakou boudu. Když jsem s dětskými dorty začínala, vybírala jsem témata jako louka nebo beruška, později jsem řekla, ať si potomstvo vybere samo. Zatímco vloni znělo zadání „dolt se sldíčkama“, což nebyl složitý úkol, letos se Lily dost vytříbil vkus. Nebo spíš za tím vidím její …
Vanilkový dort s jahodovým krémem
Tento dort je vlastně takový jednoduchý jogurtový piškot s krémem, který vám poslouží jako základ na zdobený dort.
Jak na modelovací čokoládu
Modelovací čokoláda je ideální pro zdobení dortů, protože nejen krásně vypadá, ale také skvěle chutná.