Rolky s kozím sýrem a řepou jsou jemné pečivo, které se vám rozplyne na jazyku.
Tyhle rolky jsou z listového těsta s náplní z kozího sýru a řepy a ozdobené vlašskými ořechy a zálivkou. Rolky s kozím sýrem jsou skvělé na svačinu, jako předkrm nebo klidně jako hlavní chod. Jestli znáte anglický výraz „fireworks in your mouth“, neboli „ohňostroj v ústech“, tak ten na rolky sedí skvěle. Výrazná chuť kozího sýra se totiž hodí do kombinace s řepou a sladko-ostrou zálivkou. Rolky jsou křupavé navenek a uvnitř díky náplni měkké a rozplynou se vám na jazyku.
Tento recept zvládnou i začátečníci, zvlášť pokud si koupíte těsto (což já dělám, protože domácí listové těsto je dost pracné).
A připomínám, že se blíží Halloween, což je skvělá příležitost k nějakému strašidelnému vaření a pečení, takže tady najdete mé recepty.
Table of Contents
Co budete potřebovat
- 300g listového těsta
- 250g kozího sýra (na mazání, na kolečka, jakkoliv chcete) – alternativně můžete použít jiný sýr nebo pomazánkové máslo
- 70g předvařené červené řepy
- sůl, pepř
- 1 lžička medu
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- sekané vlašské ořechy
- něco zeleného jako přílohu, například polníček
Rolky s kozím sýrem a řepou – recept
Těsto a náplň
Těsto rozválejte na šířku alespoň 15 cm a tloušťku půl centimetru.
Sýr rozetřete v rovnoměrné vrstvě na celé těsto kromě asi 2,5 cm po dlouhých stranách.
Převařenou řepu nastrouhejte nahrubo a rozprostřete na sýr. Osolte a opepřete.
Zálivka
Smíchejte med, hořčici a olivový olej. Med může být klidně tužší, protože se při míchání v oleji hned rozpustí.
Zálivkou pokapte řepu.
Pečení
Těsto srolujte po délce a nakrájejte na kousky dlouhé asi 5 cm. Postavte je na plech s pečicím papírem otevřeným koncem nahoru.
Troubu předehřejte na180 °C a pečte 40 minut nebo dozlatova.