Léto je časem zmrzlin a proto vám přináším recept na třešňový sorbet se 4 druhy pepře, který vás příjemně osvěží v tomhle letním parnu!
Od té doby, co mám food processor, se s výrobou zmrzliny v létě rozhodně nedržím zpátky. Jakékoliv přebytky ovoce mrazím a pak zběsile mixuju a děti samozřejmě jásají. Já taky, protože nám tím výrazně klesla spotřeba koupených zmrzlin a ledňáků a naše letní osvěžení je tak podstatně zdravější. Ne, že by se výborná zmrzka nedala udělat v mixéru, ale je to o dost pracnější. Pokud jste tedy opravdoví fanoušci zmrzliny, zainvestujte do koupě food processoru, usnadní vám práci.
Pepře se v tomhle sorbetu rozhodně bát nemusíte. Nejde totiž o pepřovou chuť jako takovou, pepř tu používám pro zvýraznění chuti. Používám směs 4 druhů, protože každý chutná a vodí trochu jinak a zmrzlina je o to zábavnější.
No a pokud chcete zkusit i mé další zmrzlinové recepty, není nic jednoduššího než nakouknout do kategorie Zmrzlina, kde mám recept například na Sangría zmrzlinu.
Co budete potřebovat
- 0,5 kg vypeckovaných třešní
- 1 lžíce medu
- 100 ml potravinářského glycerinu
- 1/4 lžičky směsi bílého, černého, červeného a zeleného pepře
- trochu čokolády na ozdobu (roztavená nebo tuhá na strouhání)
- food processor
- nádoba na skladování zmrzliny
Jak už jsem napsala, pepř se používá ke zvýraznění chuti. Pokud chcete, můžete zkusit i větší množství, mně přijde toto dostačující. Glycerin se ve zmrzlinách používá proto, že brání tvorbě ledových krystalků a zmrzlina tak díky němu nezmrzne na kámen. Tomu napomáhá také med.
Jak na třešňový sorbet
Vypeckované třešně dejte pořádně zmrazit.
Zmražené třešně dejte spolu s ostatními přísadami do food processoru a mixujte…
…a mixujte a mixujte…občas snižte rychlost a zase ji zvyšte…
…až bude sorbet pěkně hladký, jen s droboučkými kousky slupek.
Třešňový sorbet rozdělte do pohárů a polijte roztavenou čokoládou nebo postrouhejte tuhou čokoládou. Zbytek sorbetu dejte do nádoby, kterou uložte do mrazničky.
Doufám, že se vám tento recept líbil a že jste dostali chuť na třešňový sorbet!